Történet
Gyülekezeti alkalmak
Lelkipásztor
Presbitérium
Zenei élet
Ifjúság
Médiatár
Linktár
Arhívum
Vendégkönyv
Elérhetőség

Napi ige

 

„...élet és békesség...”
( Mal 2,1–9)  1 Most azért nektek szól ez a figyelmeztetés, ti papok! 2 Ha nem hallgattok rá, és nem szívlelitek meg, ha nem dicsőítitek nevemet – mondja a Seregek Ura –, akkor átkot bocsátok rátok, átokká változtatom a nektek adott áldásokat. Bizony, átokká változtatom, ha nem szívlelitek meg ezt. 3 Én megátkozom áldó karotokat, szemetet szórok arcotokba, ünnepeitek szemetjét, és kihordanak benneteket a szemétre. 4 Akkor megtudjátok, hogy azért küldtem nektek ezt a figyelmeztetést, hogy érvényben maradjon a Lévivel kötött szövetségem – mondja a Seregek Ura. 5 Szövetségem volt vele, élet és békesség szövetsége. Azért adtam neki, hogy féljen engem. Félt is, és remegve tisztelte nevemet. 6 Igaz tanítás volt a szájában, és nem volt álnokság az ajkán. Békességben és becsületesen élt előttem, és sokakat megtérített a bűnből. 7 Mert a pap ajkai őrzik az Isten ismeretét, és tanítást várnak szájából, hiszen a Seregek Urának követe ő! 8 De ti letértetek erről az útról, és tanításotok miatt sokan elbuktak. Megrontottátok Lévi szövetségét – mondja a Seregek Ura. 9 Ezért én is megvetetté és megalázottá teszlek benneteket az egész nép előtt, mert nem ügyeltetek útjaimra, és személyválogatók vagytok, amikor útmutatást adtok. Isten megkötötte népével az „...élet és békesség..." szövetségét (5) és egyben a „papokra" bízta, hogy a „Seregek Urának követeiként" vezessék népét. Ma is így van ez. A „Seregek Urának követe" ma Jézus Krisztus követője. Nem csupán a lelkipásztorok, de a hívő emberek is csak akkor tudnak hitelesen beszélni az „élet és a békesség" Istenéről, ha maguk is szövetségben, sőt személyes kapcsolatban vannak Istennel, azaz mindenben követik Jézus Krisztust.
 
(Mal 2,1–9)


Körlevél

Név:
E-mail:
Feliratkozok a/az:
gyülekezet körleveleire
alapítvány körleveleire
ifjúság körleveleire
Feliratkozok


Letöltések

Helyi és Országos sajtó


LELKIPÁSZTORI HIVATAL
ÓRARENDJE


HÉTFŐ - PÉNTEK

8-13 ÓRA

SZOMBAT

9-12 ÓRAThyalie Online Szerepjáték Reducere factura apa

Hirek

Ifjúsági Tábor-2019
2019-09-24


Július 15-20 között Isten segedelmével idén is tábort szerveztünk egyházközségünk ifjai számára, az érmelléki Hegyközszentmiklóson.

A tábor központi témája a „Külső és belső értékeink” volt. A délelőtti előadások során, interaktív módon igyekeztünk ifjainkkal a témát körbejárni, majd a csoportos megbeszéléseken rendjén, a gondolatmeneteket folytatva ezeket elmélyítettük, személyes tapasztalatokkal egészítettük ki.

Kedden délelőtt Árus Csongor László lelkipásztor helytörténeti előadást tartott, pénteken pedig Pap Nándor, ifjúsági csoportunk egyik tagja beszélt a függőségekről (drog, cigaretta, alkohol).

A központi téma mellett helyet kapott minden délután a pihenés, fürdőzés és a sok-sok csapatjáték. Esténként választható program volt: filmnézés vagy esti séta. Így volt alkalmunk szerdán este megnézni a csodálatos részleges holdfogyatkozást.

A szombat délelőtti kiértékelés után tudatosult ifjainkban, hogy indulunk haza, ekkor vallották be, hogy szerettek volna még pár napot maradni, hiszen nagyon hamar eltelt ez az egy hét.

Illesse köszönet a szülőket, a Nagyvárad-Réti Egyházközséget, Pop Péter segédlelkészt, Márkus Zoltán kántor-karnagyot valamint Nemes Lujza presbitert hogy valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy a tábor megvalósuljon.

Soli DeoGloria!

Nemes Lujza, presbiterLetölthető dokumentum : 124392019. Tabor beszamolo..docx
Történet Programok Képgaléria Videógaléria Arhívum Vendégkönyv Elérhetőség