Történet
Gyülekezeti alkalmak
Lelkipásztor
Presbitérium
Zenei élet
Ifjúság
Médiatár
Linktár
Arhívum
Vendégkönyv
Elérhetőség

Napi ige

 

„Mert ti, testvéreim, hasonlóvá lettetek Isten gyülekezeteihez,”
( 1Thessz 2,13–16)

13 Ezért mi is szüntelenül hálát adunk Istennek, hogy amikor hallgattátok Isten általunk hirdetett igéjét, nem emberi beszédként fogadtátok be, hanem Isten beszédeként, aminthogy valóban az, és annak ereje munkálkodik is bennetek, akik hisztek. 14 Mert ti, testvéreim, hasonlóvá lettetek Isten gyülekezeteihez, amelyek Júdeában vannak, és Krisztus Jézusban hisznek, mivel ugyanazokat szenvedtétek el ti is a saját népetektől, mint ők a zsidóktól. 15 Ezek megölték az Úr Jézust, ugyanúgy, mint a prófétákat, üldöztek minket is; nem kedvesek Isten előtt, és ellenségei minden embernek, 16 akadályoznak minket abban is, hogy prédikáljunk a pogányoknak, hogy üdvözüljenek: így teszik teljessé mindenkor bűneiket. De végül utol is érte őket Isten haragja.  Ma is az igehirdetésről olvasunk, „Isten beszédéről", melyben erő van. Ha valaki ezt a beszédet kellő nyitottsággal, bizalommal, hittel fogadja, annak az embernek a szívében változás történik. Soha ne az igehirdető személyét nézzük, hanem lássunk túl rajta, hogy meghalljuk az élő Isten hívását! Az igehirdetések mellett olvassuk minden nap a Bibliát, hiszen az Úrtól jövő változásra, folyamatos megszentelődésre, vele való kapcsolatra szükségünk van. RÉ 346 MRÉ 214
 
(1Thessz 2, 13-16)


Körlevél

Név:
E-mail:
Feliratkozok a/az:
gyülekezet körleveleire
alapítvány körleveleire
ifjúság körleveleire
Feliratkozok


Letöltések

Helyi és Országos sajtó


LELKIPÁSZTORI HIVATAL
ÓRARENDJE


HÉTFŐ - PÉNTEK

8-13 ÓRA

SZOMBAT

9-12 ÓRAThyalie Online Szerepjáték Reducere factura apa

Hirek

Ifjúsági Tábor-2019
2019-09-24


Július 15-20 között Isten segedelmével idén is tábort szerveztünk egyházközségünk ifjai számára, az érmelléki Hegyközszentmiklóson.

A tábor központi témája a „Külső és belső értékeink” volt. A délelőtti előadások során, interaktív módon igyekeztünk ifjainkkal a témát körbejárni, majd a csoportos megbeszéléseken rendjén, a gondolatmeneteket folytatva ezeket elmélyítettük, személyes tapasztalatokkal egészítettük ki.

Kedden délelőtt Árus Csongor László lelkipásztor helytörténeti előadást tartott, pénteken pedig Pap Nándor, ifjúsági csoportunk egyik tagja beszélt a függőségekről (drog, cigaretta, alkohol).

A központi téma mellett helyet kapott minden délután a pihenés, fürdőzés és a sok-sok csapatjáték. Esténként választható program volt: filmnézés vagy esti séta. Így volt alkalmunk szerdán este megnézni a csodálatos részleges holdfogyatkozást.

A szombat délelőtti kiértékelés után tudatosult ifjainkban, hogy indulunk haza, ekkor vallották be, hogy szerettek volna még pár napot maradni, hiszen nagyon hamar eltelt ez az egy hét.

Illesse köszönet a szülőket, a Nagyvárad-Réti Egyházközséget, Pop Péter segédlelkészt, Márkus Zoltán kántor-karnagyot valamint Nemes Lujza presbitert hogy valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy a tábor megvalósuljon.

Soli DeoGloria!

Nemes Lujza, presbiterLetölthető dokumentum : 124392019. Tabor beszamolo..docx
Történet Programok Képgaléria Videógaléria Arhívum Vendégkönyv Elérhetőség