Történet
Gyülekezeti alkalmak
Lelkipásztor
Presbitérium
Zenei élet
Ifjúság
Médiatár
Linktár
Arhívum
Vendégkönyv
Elérhetőség

Napi ige

 

„Mert ti, testvéreim, hasonlóvá lettetek Isten gyülekezeteihez,”
( 1Thessz 2,13–16)

13 Ezért mi is szüntelenül hálát adunk Istennek, hogy amikor hallgattátok Isten általunk hirdetett igéjét, nem emberi beszédként fogadtátok be, hanem Isten beszédeként, aminthogy valóban az, és annak ereje munkálkodik is bennetek, akik hisztek. 14 Mert ti, testvéreim, hasonlóvá lettetek Isten gyülekezeteihez, amelyek Júdeában vannak, és Krisztus Jézusban hisznek, mivel ugyanazokat szenvedtétek el ti is a saját népetektől, mint ők a zsidóktól. 15 Ezek megölték az Úr Jézust, ugyanúgy, mint a prófétákat, üldöztek minket is; nem kedvesek Isten előtt, és ellenségei minden embernek, 16 akadályoznak minket abban is, hogy prédikáljunk a pogányoknak, hogy üdvözüljenek: így teszik teljessé mindenkor bűneiket. De végül utol is érte őket Isten haragja.  Ma is az igehirdetésről olvasunk, „Isten beszédéről", melyben erő van. Ha valaki ezt a beszédet kellő nyitottsággal, bizalommal, hittel fogadja, annak az embernek a szívében változás történik. Soha ne az igehirdető személyét nézzük, hanem lássunk túl rajta, hogy meghalljuk az élő Isten hívását! Az igehirdetések mellett olvassuk minden nap a Bibliát, hiszen az Úrtól jövő változásra, folyamatos megszentelődésre, vele való kapcsolatra szükségünk van. RÉ 346 MRÉ 214
 
(1Thessz 2, 13-16)


Körlevél

Név:
E-mail:
Feliratkozok a/az:
gyülekezet körleveleire
alapítvány körleveleire
ifjúság körleveleire
Feliratkozok


Letöltések

Helyi és Országos sajtó


LELKIPÁSZTORI HIVATAL
ÓRARENDJE


HÉTFŐ - PÉNTEK

8-13 ÓRA

SZOMBAT

9-12 ÓRAThyalie Online Szerepjáték Reducere factura apa

Hirek

90 éves a Nagyvárad-Réti Sztárai Mihály Énekkar
2019-10-29


"A Nagyvárad- Réti Református Egyházközség keretein belül, hagyománya, szép és eredményekben gazdag múltja van az éneklés közös gyakorlásának. A Réti gyülekezet énekkarral rendelkezik és az ének magasztos erényeinek az ápolásával, előadásával gazdagítja az istentiszteletek lelki tartalmát és áhítatát, amelynek áldásos eredménye, a gyülekezeti tagok nevelése mellett, a gondviselő Isten dicsőítése, magasztalása."
(Bottyán Gyula: A Nagyvárad-Réti Református Egyházközség Énekkar történetének előszavából)

Isten kegyelméből Újbor ünnepén több évfordulót is ünnepelt gyülekezetünk. Vendégeink voltak a 80 éves Sztárai Mihály ceglédi énekkar és a Nagyvárad-Rogériusz Gyülekezet énekkara. Isten Igéjét Bereczky Örs czeglédi lelkipásztor hirdette.

Képek az alábbi linken:

https://www.facebook.com/nagyvaradret.reformatus/photos/a.1496996753799932/1496997583799849/?type=3&theater

 Letölthető dokumentum :
Történet Programok Képgaléria Videógaléria Arhívum Vendégkönyv Elérhetőség